Over ons

Young Rotterdam vmbo is een onvervalst Rotterdamse school. Pro-actief, sociaal, flexibel en ondernemend; een school met de blik naar buiten gericht.  Ons gezamenlijke uitgangspunt wordt gevormd door de vraag wat is er nodig om onze leerlingen succesvol te laten zijn in het vervolgonderwijs, in hun privéleven en in de maatschappij? Ewelke leerling leveren wij af
Het antwoord geven wij met elkaar door het curriculum te vormen rondom de leerling. De leerling die weet wat er van hem verwacht wordt binnen de school, op zijn stageplaats en op zijn vervolgopleiding. De leerling die zich krachtig en capabel beweegt in de maatschappij én in zijn persoonlijke leven.

Het curriculum is veelzijdig en uitdagend met onder meer vakken als Spaans, Wereldoriëntatie en de profielen Zorg & Welzijn (Hospitality) en Economie & Ondernemen. Veelvuldige (op talentontwikkeling en het bedrijfsleven gerichte) projecten, het denken in kansen & mogelijkheden, aandacht voor het individuele kind en het verzorgen van betekenisvol onderwijs, zijn kenmerkend voor de school.
 
Young Rotterdam vmbo bestaat uit de afdelingen Young Business School Rotterdam (300 leerlingen) en Young Waldorf School Rotterdam (150 leerlingen).

Wij zijn SARO 
Young Rotterdam is onderdeel van SARO, een Rotterdams onderwijsbestuur voor primair en voortgezet onderwijs. SARO gaat en staat voor een samenleving waarin ons onderwijs ieder kind dezelfde kansen biedt, van 0 tot 18 jaar. Op al onze scholen werken we dagelijks aan goed onderwijs en werken we in een fijne omgeving waar we met en van elkaar leren. Binnen en buiten onze school, want bij SARO heb je nog 2100 collega’s. SARO daagt je uit om creatief te denken, SARO biedt professionele ruimte om te groeien en moedigt je aan om ervoor te gaan: Samen Ambitieus Rotterdams Onderwijs.

Bij Young Rotterdam is de volgende vacature beschikbaar: