Over ons

In januari 2018 heeft Stichting Twijs de deuren geopend van De Verbeelding, een innovatieve interconfessionele basisschool in Haarlem-Noord. Een school waar kinderen leren leren met hoofd, hart en handen.

De school wordt vanaf groep 1 opgebouwd. Op dit moment heeft de school een onderbouwunit, bestaande uit drie heterogene stamgroepen (leerjaar 1,2 en 3) en een middenbouwunit, bestaande uit twee heterogene stamgroepen (leerjaar 4,5 en 6).

Iedere stamgroep heeft (een) vaste leerkracht(en). Samen zijn de leerkrachten van een unit verantwoordelijk voor het onderwijs van de gehele unit, waarbij elke leerkracht tevens zijn/haar eigen specialisme uitvoert (bijv. rekenen, taal, cultuur).

Er wordt vakoverstijgend en thematisch gewerkt met behulp van IPC, het Internationale Primary Curriculum. Aardrijkskunde, geschiedenis, biologie en ook creatieve vakken, internationalisering en burgerschap worden projectmatig en in samenhang aangeboden. Hierbij is veel aandacht voor vaardigheden als kritisch en creatief denken, samenwerkend leren, onderzoekend leren, informatievaardigheden,  ICT-vaardigheden en mediawijsheid. Er is uiteraard ook aandacht voor persoonsvorming; leren leren hoort hier ook bij. Het leren zichtbaar maken (formatief assessemnt) vinden wij belangrijk. Vanaf groep 1 wordt Engels gegeven door een native speaker.

De horizon van de school is, dat kinderen ‘gelukkige mensen worden in de wereld van morgen’. Het doel hierbij is het geven van modern, uitdagend onderwijs, dat past bij de snel veranderende maatschappij waarin wij leven. Basis daarbij is wat ons betreft altijd respect en het feit dat kinderen zich veilig en geborgen weten op school.

Op de Verbeelding wordt waarden gestuurd gewerkt. De kernwaarden zijn: Respect, Vertrouwen, Verwondering, Eigenheid, Verbinding en Duurzaamheid.

Meer informatie over onze school vindt u op: www.deverbeeldinghaarlem.nl

Van personeelsleden van TWijs wordt verwacht dat zij de identiteit van de scholen respecteren en een bijdrage leveren aan de invulling en uitvoering van schoolactiviteiten zoals vieringen.