Over ons

Accent verzorgt in Rotterdam op vier locaties praktijkonderwijs en op twee locaties voortgezet speciaal onderwijs (VSO) voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Het motto van CVO Accent is: “Haal het beste uit jezelf”. We leggen het accent op de talenten van onze leerlingen, docenten en medewerkers. De Accent-scholen zijn warme, kleinschalige scholen waar we elkaar kennen. 

In de woonwijk Schollevaar staat het kleurrijke schoolgebouw van Accent Capelle. Inclusief het sfeervolle lunchcafé en restaurant waar leerlingen gasten bedienen en voor hen koken. Dit noemen we de leerwerkplaats. Onze leerlingen leren door direct te doen, onder begeleiding van een vakdocent. Veel bewoners uit de wijk komen hier graag iets drinken of eten. Zo wordt leren werken wel echt een feest.

Iets anders wat onze school bijzonder maakt, zijn de pro-plus lijn en pro-praktijk lijn. Hierin blinken we uit, daarom mogen we ons ‘excellente school’ noemen. Door het kiezen van één van de lijnen, krijgen onze leerlingen onderwijs dat goed past bij hun talenten en interesses. Daarnaast geeft het duidelijkheid en houvast.

Wie op onze school rondloopt, ziet leerlingen en docenten die met plezier naar school gaan. Plezier maken vinden wij ook belangrijk. Want als je iets met plezier doet, schuilt daar vaak een talent achter. Daarom organiseren we veel culturele activiteiten. Denk aan lessen op het gebied van muziek, film, sport en kunst. Ook gaan onze leerlingen op schoolreis en op schoolkamp, zodat ze hun klasgenoten goed leren kennen en nieuwe vrienden kunnen maken. En ook zichzelf beter leren kennen; interesses, vaardigheden en talenten zodat ze na schooltijd een baan of een opleiding kunnen kiezen die echt past.